رشته شنوایی سنجی از زیر شاخه های علوم پزشکی است مواردی چون سنجش شنوایی- تشخیص اختلالات آن ، حفاظت و پیشگیری از کم شنوایی را شامل می شود.

معرفی رشته شنوایی سنجی

رشته شنوایی سنجی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می کند طول دوره کارشناسی ۴ سال است و تعداد واحد های آن ۱۳۲ واحد است و رشته شنوایی سنجی از دروس پایه و تخصصی تشکیل شده است.

دروس تخصصی :

شنوایی شناسی تشخیصی – اختلالات ارتباطی افراد کم شنوا – بیماریهای اطفال – رادیولوژی سروگردن- فیزیوپاتولوژی اختلالات شنوایی و اکوستیک – ارزیابی تکمیل شنوایی- بیماریهای مغز و اعصاب – رشد طبیعی گفتار و زبان و اختلالات آن بیمارهای گوش و روش های درمان آن- آناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی – تعادل و مبانی علم شنوایی .

رشته شنوایی سنجی

دروس پایه :

اصول توانبخشی و اکوستیک- آسیب شناسی عمومی کمک های اولیه – فارماکولوژی – میکروبیولوژی – علوم تشریح و فیزیولوژی گوش و حلق و بینی – آواشناسی – مبانی علم گفتار – روان شناسی عمومی- تشریح و فیزیولوژی سر و گردن

بازار کار – فرصت شغلی رشته شنوایی سنجی

فارغ التحصیلان رشته شنوایی سنجی می توانند در مراکز صنعتی –مراکز نگهداری سالمندان- بخش شنوایی سنجی بیمارستانها و درمانگاه ها مشغول به کار شوند. در صورت داشتن شرایط و توان مالی می توانند به طور مستقل کار کنند و دفاتر ارزیابی شنوایی تأسیس نمایند.

در واقع این رشته جزو رشته های جدید و نوپا در کشور می باشد جای رشد و پیشرفت چشمگیری دارد و آمارها در کل جهان نشان می دهد که آینده شغلی بسیار مناسبی پیش روی داوطلبین این رشته می باشد.

میزان درآمد شغل شنوایی سنجی :

کارشناسانی که در مراکز خصوصی مشغول به کار هستند بیشتر با توجه به میزان تجربه- مهارت و توانایی که دارند می توانند درآمدهای متفاوتی کسب کنند و در بخش دولتی کارشناسان مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. البته کسی که مرکز شنوایی سنجی شخصی تأسیس میکنه میزان درآمدش به چند عامل بستگی دارد مثلا نحوه رابطه با سایر متخصصین مانند پزشک متخصص حلق و بینی، مغز و اعصاب- پزشک متخصص اطفال و  سایر پزشکان که کارشون مرتبط به شنوایی سنجی است در این صورت میتونه درآمد بیشتری کسب کنه از دیگر عامل های مهم داشتن مهارت و تخصص لازم است .

کارشناس شنوایی سنجی دقیقا چه وظیفه ای دارد

کار اصلی کارشناس اینه که با دستگاهها و تخصص خود مشکلات شنوایی  و اختلالات شنوایی رو تشخیص بده و درمان رو انجام بده و پس از معاینات توسط کارشناس از وسایل ارتباطی مناسب همچون سمعک استفاده می کنه تا مشکل شنوایی بیمار رفع شود ، همچنین برنامه غربالگری شنوایی برای نوزادان، بچه های دوره پیش دبستان را هم انجام میده.

مهارتهای مورد نیاز برای تحصیل در رشته شنوایی سنجی

داوطلبین این رشته باید بدانند نوپا بودن این رشته اکثر منابع درسی که به آن مراجعه می کنند به زبان انگلیسی بوده و ترجمه نشده است پس در مرحله اول باید زبان انگلیسی تقویت شده های را فراگیری کنند و بسیار ضروری است. همچنین دانشجو باید آناتومی گوش را کامل فراگیرد تا برای یادگیری دروس تخصصی این رشته پیش زمینه ای داشته باشد و در دروس فیزیک و زیست دوران دبیرستان تسلط کافی داشته باشد چرا که از ضروریات انتخاب این رشته است.

رشته شنوایی سنجی و ضرایب دروس

همانگونه که قبلا گفته شده این رشته زیر گروه علوم تجربی می باشد که ضرایب دروس اختصاصی آن به شرح زیر است:

فیزیک:             ۲

ریاضیات :        ۲

شیمی :            ۳

زیست شناسی :   ۴

زمین شناسی :  صفر 

با توجه به اینکه کلیه دروس فوق تخصصی می باشد و ضرایب همه در سه ضرب می شود.

رشته شنوایی سنجی

رتبه سال گذشته برای رشته شنوایی سنجی دانشگاه تهران با رتبه کشوری ۹۳۰۰ بوده- دانشگاه همدان ۱۳۰۰۰  – دانشگاه زاهدان ۳۱۰۰۰ بوده است با توجه به رتبه های یاد شده امیدی است برای داوطلبین که سعی خود را بیشتر از قبل نمایند تا جزو نفرات منتخب برای این رشته باشند.

جمع بندی مطالب ذکر شده رشته شنوایی سنجی

در واقع این رشته برای کسی که علاقه ای به محیط پر سروصدا و محیط هایی که با خون و زخم و بیمارهای واگیردار سرو کار ندارد مناسب می باشد. این رشته فقط در دانشگاه های دولتی پذیرش می شود و دانشگاه آزاد دانشجو در این رشته قبول نمی کند این خود مزیتی است برای داوطلبین این رشته اگر کسی قصد مستقل کارکردن رو دارد میشه مجوز تأسیس را بگیره و حتی مجوز گرفتن برای این رشته زیاد سخت نمی باشد 

برای دریافت مشاوره های کنکوری و پکیج های حرف آخر با مشاورین ارشد ما در تماس باشید

شماره تماس:۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست