شروع مطالعه از روی برنامه ریزی، سبب ایجاد تعادل در مطالعه ی کلیه دروس می شود همچنین اگر ما دارای یک برنامه ریزی از پیش تنظیم شده باشیم، مطابق اصول برنامه ریزی شده پیش برویم در صورتی که متناسب با شرایط روحی مان باشد سبب می شود که هماهنگی خاصی در نحوه مطالعه ما ایجاد شود البته نکته مهم دیگر این است که این  نحوه برنامه ریزی از پیش تعیین شده به گونه ای نباشد که باعث بی میلی ما شود و به مرور زمان از اصل برنامه ریزی و مطالعه منظم دور شویم،  در حالی داشتن یک برنامه سبب می شود تا تعادل در مطالعه ما حفظ شود که :

اصول برنامه ریزی 

شرطی شدن زمان

مطالعه یک درس در ساعات معینی از روز، سبب شرطی شدن ذهن ما نسبت به آن درس و یادگیری ساده تر در آن ساعت می شود.

افزایش تمرکز

داشتن برنامه مطالعاتی مدون ، سبب تمرکز ذهن در هنگام مطالعه می شود، عدم درگیری ذهنی از عدم مطالعه ی درس های دیگر، مرور مجدد سبب تمرکز خواهد شد که همگی اینها تنها با داشتن یک برنامه ریزی مناسب امکان پذیر است.

اجرای برنامه

مهم ترین دلیل برای اجرایی شدن برنامه در موعد مقرر عادت کردن به انجام برنامه می باشد برای عادت نمودن مطالعه طبق برنامه ریزی انجام شده بهتر است هفته های اول و دوم را که به مطالعه می پردازیم حتما ساعات مطالعه خود را به همراه جزئیات کامل آن ثبت کنیم سپس بر اساس آن برای هفته بعد خود برنامه ای بنویسیم بگونه ای که برنامه ای را که هفته قبل اجرا کردیم را به عنوان برنامه هفته بعد مد نظر قرار بدهیم و آنرا اجرا کنیم پس از اینکه چند هفته این کار را انجام دادیم اجرای کامل برنامه ها به صورت یک عادت همیشگی مطالعه در می آید. برنامه ریزی هر کسی مختص به خودش است، برنامه شخصی خود را متناسب با ویژگی های فردی خود تنظیم کنید و عادت به مطالعه مستمر را در خود نهادینه کنید .

قابل ارزیابی بودن

برنامه شما باید میزان پیشرفت یا پسرفت شما رو نشون بده و نقاط ضعف و قوت را نمایان کند که باعث می شود که شما در برنامه ریزی های بعدی خود ضعف ها را تقویت کنید و به پیشرفت تبدیل نمائید . حتما برنامه ریزی هفتگی یا ماهانه خود را در دفترچه برنامه ریزی تان مکتوب کنید .

برنامه ریزی ماهانه کنکور

از اصولی ترین خصوصیات برنامه، برنامه ریزی از تعداد روزهای زیاد به روزهای کم می باشد ، یعنی برنامه یک ماهه را کم کم به هفته ای و سپس به روزانه تنظیم کنید.

برای مثال به طول یک ماه کتاب شیمی را به ۳ بخش تقسیم کرده اید براساس همین برنامه تقسیم بندی شده، یک بخش از آن را می توانید در طول هفته به عنوان برنامه هفتگی بخوانید.

برنامه ریزی هفتگی و روزانه کنکور

حال که برنامه ریزی برنامه ماهانه خود را به پایان رسانده اید تنظیم برنامه هفتگی شروع می شود. برنامه هفتگی براساس نقاط قوت و ضعف شما در هر درس براساس میزان ساعاتی که توان مطالعه دارید تنظیم می شود. همیشه تهیه یک برنامه هفتگی برای بار اول بدون اشتباه نمی باشد . و شاید با زمان بندی آن مشکل ایجاد شود و نتوانید طبق این روال پیش بروید ولی در مراحل بعد و هفته های بعد امکان بر طرف شدن ایرادات آن در هفته های آتی وجود دارد با برطرف کردن این ایرادات می توانید یک برنامه ریزی دقیق و مدون انجام دهید که برای تنظیم آن نکاتی چند وجود دارد که باید رعایت شود:

۱- میزان مطالعه خود را تنظیم کنید (معمولا واحدهای مطالعاتی ۸۰ دقیقه ای یا ۷۰ دقیقه ای می باشند)

۲- جدول برنامه هفتگی خود را با توجه به میزان مطالعه خود پر کنید.

۳- زمان استراحت پس از هر تایم مطالعه را در نظر بگیرید و آن را در برنامه خود وارد کنید.

۴- همه کارهای خود را در یک جدول ثبت نمائید.

۵- تمامی دروس اعم از عمومی و تخصصی را در برنامه جای دهید

۶- برای مطالعه هر کتاب وقت کافی در نظر بگیرید

۷- مدت زمان را در برنامه هفتگی، برای جبران عقب افتادگی های خود در نظر بگیرید.

در بعضی موارد لازم است برای تست سراغ منبع دوم برویم. تست های بعضی کتاب ها، برای آموزش عالی هستند ولی تست های چالشی، سطح بالاتر یا سخت تر در آنها دیده نمی شوند. اگر روی یک درس حساب ویژه ای باز کرده ایم لازم است بعد از زدن تست های آموزشی، سراغ تست های چالشی برویم. برای انتخاب منابع دوم با دبیران مربوطه آن درس ها مشورت کنید.

لازم به ذکر است در مواردی پوشش ضعف های علمی فقط با شرکت در کلاس درس (آموزشگاه ها)، دیدن فیلم های آموزشی یا کلاس خصوصی و … حل می شوند که برای تشخیص آن بهتر است با مشاور خود مشورت کنید.

منبع: موسسه حرف آخر بهترین مرجع مشاوره دانش آموزان کنکوری و تهیه محصولات و پکیج های کنکوری

برای اطلاعات بیشتر با شماره : ۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸  تماس حاصل فرمائید.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست