یکی از مراحل خواندن دروس و آماده شدن برای مطالعهطریقهشروع کردن است و دانش آموز باید به سرعت شروع به خواندن دروس کنکوری بکند.بسیاری از دانش آموزان نمی توانند شروع عالی داشته باشند، زیرا حرفهای اطرافیان و تلقین های منفی خود دانش آموز باعث ایجاد عدم انگیزه در وی می شود و آن نیروی محرکه و شوق و اشتیاق لازم را از دانش آموز می گیردکه داوطلبان و دانش آموزان عزیز برای جلوگیری از این امر میتوانند از منابع حرف آخر و مشاوره های رایگان مشاوران دلسوز موسسه  حرف آخر  استفاده بکنند.

شروع عالی و مؤثر چگونه است

حرفهایی مانند من نمی توتنم مانند دیگران باشم، من استعداد لازم را ندارم، حجم درس ها زیاد است و… حرفهایی است که انگیزه را از دانش آموز سلب می کند و مانع یک شروع عالی و پایدار می شود.

دانش آموزان عزیز این خیالات و تفکرات درباره کنکور و امتحان در همه دانش آموزان و داوطلبان حتی رتبه برترها وجود داشته است، ولی برای مقابله با آن و اقدام به یک شروع خوب باید به چند نکته توجه نمایید.

نکاتی که باعث ایجاد یک شروع خوب و عالی می شوند 

رویاپردازی و داشتن رویا:یکی از نکاتی که باعث ایجاد انگیزه و همچنین سبب یک شروع خوب و محکم برای مطالعه می شود این است که دانش آموز برای خود یک رویا در نطر بگیرد.

یعنی به خود القا کند که من باید پزشکی قبول شوم و دانش آموز بدین وسیله سطح انتظارش را بالا می برد و هدفی را برای خود تعیین می کند و برای آن تلاش می نماید.

البته رویا پردازی باید متعادل باشد و با میزان استعداد فرد همخوانی داشته باشد و رویا پردازی را به بلند پروازی تبدیل نکند.

 دانش آموز بدون هدف و رویای معقولانه بدون انگیزه می شود زیرا نمی داند به کجا حرکت می کند و قرار است به چه چیزی دست پیدا کند و برای چه چیزی می خواهد بجنگد، ولی دانش آموز اگر بداند برای چه چیزی می جنگد اسباب جنگ با حریفش را فراهم می کند.

پس هدف و رویا باعث ایجاد یک شروع  عالی  و محکم و پایدار می شود و با انگیزه شروع می کند.

نظم :دومین نکته ای که باعث یک شروع محکم و مانع عقب نیافتادن دانش آموز از خواندن درس می شود نظم است و نظم دانش آموز باعث به نتیجه و رویا رسیدن او می شود.پس در نظر داشته باشید بعد از تعیین رویا برایش برنامه ریزی کنید و نظم را در آن به کار ببرید.

به فرض مثال دانش آموزی که قرار است روزی۸ ساعت درس بخواند و تا ساعت ۱۰ شب به هر علتی به درس خود نرسیده است و طبق برنامه پیش نرفته است، وقتی ساعت ۱۰ به منزل و محل مطالعه اش می رسد اگر آن دو ساعت را درس بخواند دانش آموز منطمی است و به نظم پایبند است.

یعنی اگر این دانش آموز منظم نبود به خودش القا می کرد که از فردا شروع می کنم. ولی چون برنامه ریزی تا ساعت ۱۲ بوده است به آن عمل می کند، پس این دانش آموز موفق می شود.

 تعهد :کی دیگر از نکانی که باعث ایجاد شروع عالی  برای مطالعه می شود تعهد می باشد. بعضی از دانش آموزان که تعهد ندارند قبولی در کنکور برایشان مشکل می شود.

مثلاً دانش آموزی که طی یک ماه هر روز ۱۲ ساعت مطالعه می کند ولی بعد از یک ماه احساس خستگی او را مغلوب می کند و بی انگیزگی مفرطی را در وی ایجاد می نماید، این دانش آموز اگر تعهد نداشته باشد

درس خواندن را به بهانه خستگی و بی حوصله ای رها می کند و در نتیجه به برنامه ریزی درسی خود توجه نمی کند و مطالعه برای کنکور او با شکست مواجه می شود.

اما اگر دانش آموز متعهد باشد، بی حوصلگی در او اثر ندارد و تعهدش اورا به ادامه مطالعه وادار می کند، زیرا او متعهد است که در یک رشته خوب و یک دانشگاه عالی درس بخواند و آینده تحصیلی و شغلی خود را تضمین کند.

به هر حال هدف هرچه بزرگتر باشد باید تلاش بیشتری برای آن کشید. برای رسیدن باید بسیاری از موانع را پشت سر گذاشت و برای این کار علاوه بر نطم و رویا به تعهد نیاز است.

 ناامیدی :دانش آموزان عزیز یکی از مقوله هایی که باعث ایجاد عدم تعهد می شود ناامیدی است.

بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان ممکن است در درسهای  مختلف به دلایل مختلف دچار ضعف و افسردگی و ناامیدی شوند وممکن است این ناامیدی به حدی زیاد باشد که مانع درس خواندن دانش آموز شود. در این مواقع باید به نکته زیر توجه کرد.

ناامیدی ممکن است به دلیل خستگی مفرط و نتیجه نگرفتن از درس خواندن باشد، یعنی دانش آموز در آزمون های آزمایشی رتبه پایین داشته باشد یا سنگینی دروس باعث ایجاد خستگی در وی شود.

اما دانش اموز باید بداند کنکور مسئله کم اهمیتی نیست که بتوان به راحتی بتوان به آن دست پیدا کرد.

کنکور امتحانی است که سرنوشت و آینده دانش آموز را تعیین می کند پس لازم است برای قبولی در آن مبارزه کنیم و ممکن است در چند مرحله نیز با شکست مواجه شویم. اما نباید این شکست ها باعث ایجاد ناامیدی در شما شود.

همانطور که بسیاری از انسانهای موفق در همه عرصه ها شکست را تجربه کرده اند و با آن بیگانه نیستند. زیرا شکست باعث می شود نقاط ضعف خود را بهتر بشناسید.

کنکور امتحانی است که سرنوشت و آینده دانش آموز را تعیین می کند پس لازم است برای قبولی در آن مبارزه کنیم و ممکن است در چند مرحله نیز با شکست مواجه شویم.

اما نباید این شکست ها باعث ایجاد ناامیدی در شما شود. همانطور که بسیاری از انسانهای موفق در همه عرصه ها شکست را تجربه کرده اند و با آن بیگانه نیستند. زیرا شکست باعث می شود نقاط ضعف خود را بهتر بشناسید.

دانش آموز می تواند از شکست به پیروزی برسد. بسیاری از دانش آموزانی که رتبه برتر شده اند در یک جایی ضعف و ناتوانی داشته اند که آنها را ناامید کرده است و آن ناامیدی منجر به شکستشان شده است ولی بجای کنار رفتن، مبارزه و درس خواندن را با شیوه ای جدید شروع کرده اند و نقاط ضعف و قوت خود را بررسی کرده اند.

اشتباهاتی را که قبلاً انجام داده اند را تکرار نمی کنند و تلاش خود را ادامه دادند و به نتیجه رسیدند.

پس شکست نباید باعث ایجاد ناامیدی شود بلکه باید دانش آموز یا هر فرد دیگر در هر عرصه ای باید از شکست درس بگیرد و به اندوخته ها و تجربه های خود اضافه کند.

لازم به ذکر است یکی از دلایل ایجاد ناامیدی در فرد غیر از مطالب مطرح شده، تمرکز دانش آموز بر روی حرفای اطرافیان است.

بسیاری از افراد به دلایل مختلف از جمله کم سوادی، مغرض  و ناتوان بودن، کلمات و عبارات منفی را به دانش آموز القا می کنند و انها را ناامید می کنند. پس منطقی پیش بروید حرفهای عامیانه در شما اثر بگذارد.

در صورت داشتن سوال در مورد برنامه ریزی حرف آخر و دریافت محصولات با شماره تلفن زیر با مشاوران ما تماس بگیرید

شماره تماس : ۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست