آزمون

نکات کلیدی ارائه آزمون

در پارت قبلی مقاله ای با همین مضمون، به بررسی نکات و شرایط پایه ای لازم برای انتخاب و شرکت در آزمون ها پرداختیم و در این قسمت به بررسی نکات کلیدی ارائه  آزمون  خواهیم پرداخت.

هر داوطلب کنکوری، در حین آزمون دادن ، برای کسب نتیجۀ بهتر باید سه مورد را مدیریت کند:

مدیریت سوالات:

 از جمله نکات کلیدی ارائه آزمون کنترل استرس می باشد .شما باید هنگام استارت برای پاسخ دادن به سوالات آزمون، وقتی که متوجه شدید سوالات سخت تر از آنچه که شما پیش بینی کرده اید، هستند؛ اولین قدم این است که استرس خود را کنترل کنید و این نکات را به یاد بیاورید.

۱.هر آزمونی شامل سوالات سخت، متوسط و آسان است و ممکن است فقط همین چند سوال اول سخت باشد و بقیه سوالات موجود در ادامۀ پرسشنامه شامل سوالات متوسط و آسان باشد؛ پس ارامش خود را حفظ کنید و با تمرکز کامل به حل سوالات بپردازید تا به پرسش های آسان تر برسید.

۲.ممکن است فقط سوالات مربوط همین درس پیش رو سخت باشد و پرسش های بقیه درس ها، آسان تر طرح شده باشند؛ پس با تمرکز کامل و خیال آسوده ، سوالات این پرسشنامه را تمام کنید و به سراغ تست های درس های دیگر بروید.

۳.و در پایان اگر به نظرتان می رسید که سوالات تمام درس ها سخت بوده است، باید توجه داشته باشید که وقتی سوالات سخت باشند برای همۀ داوطلبان سخت هستند و اگر آسان باشد برای همۀ داوطلبان همینگونه است زیرا همه به یک آزمون یکسان پاسخ می دهند و سوالات و شرایط همان ها هستند و به دیگران تست های آسان تر داده نشده است وپس شما نباید خود را ببازید و دچار استرس شوید؛

بطور مثال وقتی در یک آزمون سخت به ۶۰% سوالات ، پاسخ می دهید و در یک آزمون آسان تر، به ۸۰% سوالات؛ در واقع این ۸۰% و ۶۰% معادل یکدیگر هستند زیرا درصد دیگر دواطلبانی که سطحشان از شما بالاتر است و داوطلبانی که سطحشان از شما پایین تر است همواره یکسان است و در این هنگام فقط کنترل استرس و سطح تمرکز می تواند موجب تفاوت در پاسخگویی ها شده و رتبه ها جا به جا کند؛ یعنی اگر نتوانید سطح استرس خود را کنترل کنید و با باور به خود و آرامش، همه چیز را کنار بگذارید و مطمئن باشید بهترین نتیجه را میگیرید، همین عامل موجب کاهش بهره وری شما خواهد شد ولاغیر.

در هنگام پاسخ دهی به سوالات پرسنامه، برای کنترل استرس و کسب انرژی مثبت و افزایش تمرکز می توانید اول، با سوالات درسی شروع کنید که در آن قوی تر هستید . بطور مثال اگر روی درس دین و زندگی تسلط بیشتری دارید می توانید اول به سوالات آن پاسخ دهید و بعد به سولات درس دیگری بپردازید که تسلط شما بر روی مطالب آن ، کمتر از درس دین و زندگی و بیشتر از بقیه دروس است . در مورد دروس اختصاصی هم می توانید همین کار را انجام دهید.

هرچند در طراحی سوالات و اولویت بندی دروس در دفترچۀ آزمون اصول روانشناسی زیادی رعایت می شود ولی همانطور که در مورد هر مسئله ای تفاوت های فردی وجود دارد و یک کفش معین را نمی توان به پای هزاران نفر قالب کرد، این اصول نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است و شما باید سطح راحتی و آرامش خود را پیدا کنید.

برای این منظور باید در طی دفعات متفاوتی که در آزمون های آزمایشی شرکت می کنید این ترتیب ها و اولویت ها را تغییر دهید و سپس نتیجه را بررسی کنید ، ببینید که آیا جلو رفتن با ترتیب پرسشنامه برای شما مفید تر یا باید اولویت های مخصوص خود را داشته باشید؟

و اولویت های خود را پیدا کنید و طبق آن پیش بروید. گفته می شود که در دروس اختصاصی رشتۀ تجربی بهتر است پاسخ دادن به سوالات با درس زیست شناسی شروع شود، اما همانطور که گفتیم شما باید  با رعایت نکات کلیدی ارائه آزمون اولویت های خود را پیدا کنید و  این توصیه ها را شخصی سازی کنید.

مدیریت زمان:

 از دیگر نکات کلیدی ارائه آزمون مدیریت زمان می باشد .شما باید زمان خود را به نحوی مدیریت کنید که پس از پایان پرسشنامه یک بار دیگر به عقب برگردید و سوالات علامت دار خود را بررسی کنید.

بطور مثال در پاسخ دهی به سوالات دروس عمومی، ۱۰۰سوال در پرسشنامه وجود دارد و به شما ۷۵ دقیقه زمان جهت پاسخ دهی ،داده می شود. در اینجا برای اینکه زمان خود را برای بازگشت مجدد بر روی سوالات علامت دار مدیریت کنید، ابتدا باید ۶۰ دقیقه از زمان مذکور را به پاسخ دهی اختصاص بدهید و بین دروس مختلف تقسیم کنید. باید بدانید که برای سوالات هر درس چه مقدار زمان نیاز دارید و بر اساس آن ، این ۶۰ دقیقه را تقسیم بندی کنید.

در زمان پاسخ دادن به سوالات، تست ها به چهار دسته تقسیم می شوند:

دسته اول سوالات درست یا آسان هستند؛ سوالاتی که جواب آن ها را یقیناً می دانید و مطمئن هستند که پاسخ شما درست است. این سوال ها را در همان ابتدا پاسخ می دهید و به سراغ سوالات بعدی می روید.

دسته دوم سوالات سخت یا غلط هستند؛ سوالاتی که از نظر شما بسیار سخت هستند و جواب آن ها را اصلاً نمی دانید و یا می دانید ولی مطمئن نیستید که این جواب صحیح باشد، باید این دسته از سوالات را رها کنید و هیچ وقتی روی آن ها نگذارید تا وقت کافی برای جواب دادن به سوالاتی که جواب آن ها را می دانید داشته باشید.

دو دسته از سوالات برای علامت دار کردن باقی می مانند؛

سوالاتی که در جواب دادن به آن ها روی دو گزینه شک دارید. این سوالات خودشان دو دسته هستند، سوالاتی که به پاسخ خود شک دارید، بین دوگزینه مانده اید و به میزان ۵۰% احتمال می دهید هر کدام از آن ها درست باشند و سوالاتی که ۷۰% احتمال می دهید یکی از گزینه ها درست باشد و به درست بودن گزینه دیگر ۳۰% احتمال می دهید.

این سوالات را علامت دار کنید می توانید یک علامت مخصوص در کنار این سوال ها بگذارید یا فقط از حرف “ش” در کنار این سوالات استفاده کنید که مشخص باشد سوالات شک دار هستند و در زمان بازگشت وقت بیشتری روی آن ها بگذارید.

در اینجا توصیه می شود سوالاتی که ۵۰%_50% هستند را اصلا جواب ندهید و در سوالات ۷۰%-۳۰% ، گزینه ای که ۷۰% احتمال صحیح بودن دارد، را انتخاب کنید.

دسته دوم از سوالاتی که باید علامت دار شوند، آن هایی هستند که سخت هستند و شما جواب آن ها را با کمی وقت گذاشتن می توانید پیدا کنید.

این سوالات را نیز باید علامت دار کنید و بعدا اگر زمانی برایتان باقی مانده بود برگردید و روی آن ها کار کنید زیرا در آن زمان به صرفه نیست که زمان خود را روی این سوالات بگذارید و از زمان سوالات صحیح یا درست کم کنید. می توانید در کنار این سوالات نیز از حرف “س” یا علامت مخصوص خود، استفاده کنید.

و وقتی که ۶۰ دقیقه شما تمام شد، ۱۵ دقیقه باقی مانده را به بازگشت روی سوالات شک دار در درسی اختصاص دهید که می دانید بیشتر آن ها را بلدید و وقت کمتری می برند و به ترتیب به دروس دیگر بپردازید و اگر در پایان زمان باقی مانده داشتید می توانید به سوالات سخت علامت دار شده برگردید.

مدیریت استرس:

 مدیریت استرس از نکات کلیدی ارائه آزمون می باشد همانگونه که در مقاله های قبلی نیز اشاره شد؛ استرس داشتن در زمان آزمون دادن واقعاً بی معنی ست؛ شما یا آزمون آزمایشی  دارید و یا کنکور، آزمون آزمایشی برای این است که شما بروید، اشتباه کنید ، خراب کنید ، اشتباهات خود را شناسایی کنید و آن ها اصلاح کنید تا در کنکور خراب کاری نکنید و آن اشتباهات را تکرار نکنید.

و اگر کنکور دارید ؛ خب شما چندین بار در آزمون های مختلف اشتباهات مختلف مرتکب شده اید و خرابکاری کرده اید و روی اشتباهات خود کار کرده اید و دوباره از یک سوراخ گزیده نخواهید شد؛ پس هیچ دلیلی برای استرس وجود ندارد.

داوطلبان عزیز باید توجه داشته باشند که ، شما نمی توانید با یک بار آزمون دادن همۀ راه های مدیریت را یباموزید و عملی کنید بلکه باید به مرور و با تکرار و خطا به سطح عالی در مورد مدیریت زمان و استرس و سوالات برسید.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدیریت استرس و افزایش تمرکز، با مشاورین ما در موسسه حرف آخر در ارتباط باشید و مشاوران دلسوز موسسه به صورت شبانه روزی و رایگان در خدمت شما عزیزان هستند.

در صورت داشتن سوال در مورد برنامه ریزی حرف آخر و دریافت محصولات با شماره تلفن زیر با مشاوران ما تماس بگیرید : 

شماره تماس :۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *