با نگاهی به اطراف خود می بینیم که کلیه امور زندگی با وسایل برقی می چرخد و بدون آنها زندگی تقریبا غیر ممکن می شود پس برای زندگی بهتر نیازمند متخصصانی هستیم که با تخصص خود ما را به استقلال و گام به گام با رشد جهانی پیش ببرند. همانطور که می دانید رشته مهندسی برق از ابتدا با مکانیک همراه بوده بعدها با پیشرفت این رشته برق از شاخه مکانیک جدا شد و به عنوان یک رشته جدا شناخته شد تا جایی که به چند گرایش مختلف تقسیم شده است.
معرفی رشته مهندسی برق
مهندسی برق گرایش های متفاوتی دارد که عبارتند از: الکتروتکنیک – الکترونیک- کنترل قدرت و مخابرات و چند گرایش دیگر است، در دنیای امروزی که به سرعت به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است و صنایع کوچک را توسعه می دهند رشته مهندسی برق جایگاه خوبی می تواند داشته باشد و فرصت های شغلی بسیاری فراهم می شود اگر بعضی اوقات شنیده می شود که فارغ التحصیلان برق بیکار هستند یا شده اند که این خود می تواند دلایل زیادی داشته باشد من جمله اینکه فقط در یک مکان یا شهر به دنبال موقعیت های شغلی بوده اند و یا در دوران دانشگاه فقط دروس دانشگاهی را برای گذراندن واحد های درسی مطالعه کرده اند و متون درسی را به صورت عملی و تحلیلی فرا نگرفته اند.
دلایل بیشمار است و ذکر تمام آنها در این مقاله نمی گنجد ، علی ایحال هر ساله به جمعیت کشور افزوده می شود پس قاعدتا ما به منابع انرژی بیشتری نیاز داریم همچنین جدای از نیروگاه های برق در هر جایی که کارخانجات صنعتی برپاست یا در حال اجرایی شدن می باشند برای پیاده شدن خط تولید نیاز شدید به مهندسان برق داریم می توانند جذب شوند پس برای مهندسین برق علاوه بر سازمانهای دولتی در سازمانهای خصوصی نیز کار به وفور وجود دارد لذا مشاورین مجربی ما در موسسه حرف آخر شما را در رسیدن به نقطه مطلوب که مد نظر دارید یاری می کنند.
وظایف مهندسین برق چیست؟
در این دنیا کلیه ادوات و صنایع با برق پیش می روند و مهندسین برق در پروژه های مختلف از جمله کامپیوتر – سیستم های ناوبری – نورپردازی ساختمان ها و دیگر سیستم های الکتریکی کار می کنند.
مهندسین برق بیشتر روی کامپیوتر ها کار می کنند از کامپیوتر ها کمک می گیرند برای کنترل و تنظیم عملکرد دستگاههای الکتریکی به طور کلی مهندسین برق در صنایع مختلف که نیاز به برق کار می باشد کار می کنند.
مهندسین برق چه توانایی ها و مهارتهایی باید داشته باشند؟
مهندسین برقی که با علاق این رشته را انتخاب کرده اند حتی در مواقعی که بازار کارشان آشفته باشد می توانند در بازار کار جایی برای خود پیدا کنند، یک مهندس برق باید قدرت تصمیم گیری ، قدرت حل مسئله- مسئولیت پذیری برخورداری از روابط عمومی بالا و سایر موارد دیگر که یک مهندس برق باید داشته باشد .
سازمانه بیشتر مهندسین برقی را مد نظر دارند که به کامپیوتر و نرم افزار های کامپیوتری تسلط بیشتری دارند پس از دیگر مهارتهای لازم که مهندسین برق باید داشته باشند تسلط به نرم افزارهای کامپیوتری است.
رشته های مشابه به مهندسی برق
با نظر به اینکه بازار ایران پذیرای تکنولوژی های نوین الکتریکی است و با توجه به حجم بازار الکترونیک و صنعت رسانا که رو به رشد می باشد، آینده روشنی برای این رشته پیش بینی می شود و از لحاظ تشابه رشته ای می توان به رشته های دبیر فنی برق- برق قدرت و مهندسی پزشکی (از جمله گرایش های مهندسی برق به شمار می رود) اشاره کرد.
وضعیت کار این رشته در ایران و جهان
در حال حاضر صنعت برق در جهان جزو رشته های پیش رو در تمامی ابعاد کشاورزی- نظامی – هوافضا و پزشکی و … کاربردهای وسیعی دار دارند، می باشد که هر چه جلوتر می روند مهندسین در تلاشند قطعات را پیشرفته تر و با کاربرد بیشتر به بازار عرضه کنند.
معرفی رشته مهندسی برق
مسائلی همچون هوشمند سازی مصرف انرژی الکتریکی، ساخت چراغ های اتوماتیک در معابر عمومی و حتی در خانه ها، کلیه این عوامل نشان دهنده این است که با پیشرفت در زمینه الکتریسیته و دستگاه ها می توان کمک بزرگی به تحولات آب و هوایی برای جایگزینی انرژی های جدید به جای انرژی های فسیلی باشیم و جهان در حال حرکت به سوی پیشرفت هر چه بیشتر با چشم اندازی بهتر برای مهندسین برق می باشد .
و اما در ایران در تمامی صنایع – کارخانجات – معادن برای مهندسین برق فضای کاری خوبی وجود دارد همچنین ایران نیز به همانند سایر کشورهای دیگر در حال پیشرفت در زمینه تأسیسات برقی و تراشه های الکترونیکی است که این خود باعث ایجاد شغل برای مهندسین برق می شود. تولید انرژی پاک از نوین ترین موضوعات روز در ایران است که می تواند صنعت برق ایران را متحول تر کند.
برای دریافت مشاوره های کنکوری و پکیج های حرف آخر با مشاورین ارشد ما در تماس باشید
شماره تماس:۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸