سلام بر شما داوطلبین عزیز و دوستان حرف آخر، در این پست از سری پست های کنکوری حرف آخر قصد داریم در رابطه با میزان وقتی که افراد رتبه برتر و همچنین میزان مطالعه رتبه برتری های کنکور سالهای قبل بپردازیم.
رتبه برتر شدن
چنانچه مطلع هستید از اساسی ترین رکن ها و مهمترین دلایل برای کسب موفقیت و رتبه برتری شدن میزان مطالعه در طول دوره کنکور می باشد .
لذا باید این را هم متذکر بشم فقط ساعت مطالعه در رتبه برتر شدن مد نظر نیست، بعضی از دانش آموزان بوده اند که با ۷۵ ساعت صرف وقت برای مطالعه نتوانسته اند موفقیتی کسب کنند اما افرادی بوده اند که فقط با صرف ۴۵ ساعت مطالعه جزو رتبه برتری ها بوده اند.
آری اینجا فقط مسئله مهم نحوه کیفیت مطلوب مطالعه می باشد که نکته بسیار حائز اهمیتی است و باید بدان توجه شایان نمود، بسیاری از شما علاقه مندید که بدونید میزان ساعت مطالعه افراد رتبه برتر کنکور به چه میزان بوده که قادر بوده اند موفقیتی به این بزرگی را کسب کنند.
چگونه رتبه برتر کنکور شویم؟
بعضی اوقات ممکن است احساس کنید که کلاس های درس فقط اتلاف وقت است و بودن در مدرسه وقتتان را برای مطالعه آن دسته از کتاب هایی که مهم هستند را هدر می دهد اما هیچ موقع نباید کلاسهای درس را رها کرد و یا با تأخیر در سر کلاس حضور پیدا کنید
و از جمع بندی کلی درست مطالب که به ذهن خود و دوستان انجام می شود غافل شد و نکات مهم و ضروری را از دست دهید، خاطر جمع باشد که اکثر طراحان سوال ، سوالات را براساس سوالاتی که در کلاس های درس توسط خودتان تجزیه و تحلیل می شود طرح می کنند.
هر چند در این کلاس ها شاید مطالب یا نکاتی بارهای بار تکرار شود اما این امکان را دارد که همین سوال جزو سوالات کنکوری باشد ، نت برداری از مطالب کلاس درس جزو نکات اساسی یادگیری مطلوب بوده و این خود سبب تمرکز بیشتر شما بر روی موضوع می شود و شما را در رده رتبه برتری ها قرار می دهد.
دیدگاه دانش آموزان بر کیفیت مطالعه آنها بسیار تأثیر گذار است، دانش آموزانی هستند که با دید منفی به کلاسهای درس و معلم می نگرند که این کلاس یا این معلم فقط وقت من رو تلف می کند اما در واقعیت این طور نیست چرا که دانش آموزانی که با دید مثبت در کلاس درس حضور می یابند به نحوی که به معلم و نوع تدریسش با علاقه گوش فرا می دهند و خوش بین هستند.
همین دسته از دانش آموزان هستند که با کیفیت بهتری متون درسی را یاد می گیرند که قاعدتا موفقیت های چشمگیری کسب می کنندو جزو رتبه برتری ها می شوند، به گونه ای که نگرش مثبت داشتن به درس در مدرسه می تواند ابزاری قدرتمند برای کسب موفقیت های پیوسته باشد .
ساعت مطالعه نفرات برتر کنکور چقدر بوده؟
در ابتدا زیاد مطالعه کنید سپس با کیفیت مطلوی مطالعه کنید اما از کمیت مطالعه غافل نشوید چرا که در بین تمامی رتبه برتری ها میزان ساعت مطالعه بالا جزو نقاط مشترک آنهاست. قبل از هر چیز این را بدانید که کمیت در مطالعه بایستی بالا باشد تا بتونین کیفیت را بالا برد.
همیشه با تمرکز به مطالب درس، بشینید و مطالعه را دنبال کنید در غیر اینصورت اگر روزی حتی ۱۲ ساعت کتاب جلو دستتون باشه و فقط به خطوط و سر تیترها بدون هدف و با حواس پرتی درس بخوانید هیچ نتیجه مطلوبی از این مدل درس خوندن نمی گیرید در این حالت شاید ۳ ساعت مفید هم درس نخونده باشد.
اگر امسال دانش آموز کنکوری هستید و آزمون کنکور دارید میزان مطالعه ای حداقل ۶۰ ساعت در هفته داشته باشید اگر بیشتر هم باشه که بهتره. ساعات مطالعه مفید برای دانش آموزان پشت کنکوری که مدرسه نمیرن بین ۶۰ تا ۸۰ ساعت در هفته است که میتونید با برنامه ریزی دقیق نهایت استفاده را از مطالعه با ساعت بالا را ببرید.
دفتر برنامه ریزی از مهمترین اصول صحیح برنامه ریزی است ساعات مطالعه کم یا زیاد باید در دفتر برنامه ریزی نوشته شود.
بسیاری موافق اند که روزی ۱۴ تا ۱۶ ساعت، برای خواندن باید وقت گذاشت، شاید این افراد کسانی هستند که اطلاع دقیقی از برنامه ریزی صحیح ندارند و به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده پیش نمی روند
چرا که اصول صحیح این است که از ساعات کمتر شروع کنیم و به صورت ملایم و آهسته ساعات درس خواندن را بالا ببریم تا وقتی که به ماه آخر رسیدید که دوران جمع بندی است بتوانید با راندمان بالاتر و کیفیت مطلوب تر بتوانید با ساعاتی حداقل ۱۰ ۱۲ ساعت در روز درس بخونین.
حتما در طی مطالعات روزمره با ساعات بالا به چند نکته توجه بکنید.
۱) استراحت و خواب یکی از ضروریات دوره کنکور است البته خواب و استراحت به اندازه؛ حتماً بین ساعت های مطالعه که حدود ۶۰ الی ۷۵ دقیقه اند، ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت قرار دهید چون این کار بازده و تمرکز شما را افزایش می دهد. مطمئن باشید بدون استراحت بازده شما به مرور زمان بسیار پایین خواهد آمد.
۲) شب ها حتماً حداقل ۶ ساعت بخوابید چون خواب کافی برای هوشیاری شما هنگام درس خواندن و تمرکز کردن لازم و ضروری است اگر هم خواستید میتوانید بعد از ظهر حدود ۱ ساعت استراحت کنید.
۳) مهم: حتماً در برنامه ی هفتگی خود، تمامی دروس عمومی و اختصاصی را قرار دهید و تست و مطالعه باید توأماً در آن وجود داشته باشد و این طور نباشد که در طول هفته فقط مطالعه کنید یا فقط تست بزنید بلکه این دو مکمل هم دیگر می باشند.
برای دریافت مشاوره های کنکوری و پکیج های حرف آخر با مشاورین ارشد در تماس باشید
شماره تماس:۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸