درس خواندن در تابستان بستگی به اهداف دانش آموز دارد که چشم انداز هدف او چه باشد و چه اهدافی نسبت به سایر هدف های دیگر او اولویت بیشتری داشته باشد . درس خواندن در تابستان برای دانش آموزی که اولویت او قبولی در کنکور آن هم با رتبه ای بسیار خوب است پس فرصت را مقتنم شمرده و می تواند از وقت خودش در تابستان بهترین بهره رو ببره اما بهتر است با استفاده از روش های مطالعه کنکور در تابستان برنامه های خودش رو پیش ببره.

روش های مطالعه مناسب کنکور در تابستان

شرایط مطالعه در تابستان چگونه باید باشه؟

همانطور که در بالا به آن اشاره شد اگر دانش آموز به صورت اصولی و حساب شده در تابستان درس بخواند چرا که تابستان بدلیل گرمی هوا و تمایل بیشتر به تفریح و سرگرمی، نیازمند یک برنامه اصولی است که می توانیم از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.

بعضی از دانش آموزان قبل از اینکه فصل تابستان شروع بشه شروع به برنامه ریزی می کنند که نهایت استفاده را برای درس خواندن ببرند اما پس از گذشت تابستان متوجه می شوند که مطالعه آنچنانی انجام نشده، مشکل کار اینجاست که دانش آموزان با برنامه ریزی صحیح آشنا نیستند به گونه ای که اگر قبلا روزی از ۸ ساعت فقط ۳ ساعت مفید درس می خواندن اما برای تابستان که هوا گرمتر است این میزان مطالعه را به ۹ ساعت تغییر می هند چرا که این تغییر یک دفعه ای برای مطالعه سخت و شاید غیر ممکن باشد چرا که بعد از چندین روز خسته شده و به کل مطالعه را کنار می گذارد.

در تابستان با چه برنامه ای درس بخوانیم؟

شیوه های نادرستی در برنامه ریزی وجود دارد برای مثال، یک مشاور برنامه ای برای دانش آموزان تهیه می نماید و به او تأکید می کند که حتما طبق برنامه پیش برو در حالی که برنامه ای در تابستان برای این دانش آموز برنامه ریزی شده با شرایط محیطی و شخصی او در این فصل مغایرت دارد به گونه ای که پس از اجرای چند روز این برنامه پس از مدتی فرد خستگی به سراغش می آید .

پس هنگام برنامه ریزی باید براساس توان هر شخص برنامه بخصوص او را نوشت و بیش از توانش از او انتظار نداشت که در غیر اینصورت برنامه جواب عکس می دهد . پس متوجه شدیم که شرایط برنامه ریزی برای تابستان مقداری متفاوت می باشد با این اوصاف اولین قدم برای برنامه درس خواندن در تابستان رفع بی حوصلگی است . اما به چه صورت؟

قدم اول: دور کردن بی حوصلگی هنگام  درس خواندن در تابستان

بیشتر دانش آموزان برنامه خود را روی کاغذ می نویسن و توان خود را برای مطالعه در نظر نمی گیرن، برای مثال اگر قبلا روزی ۵ تا تست هم نمی زدن الان در برنامه ریزی خود ۱۰۰ تست را در نظر گرفته و مو به مو را برنامه ریزی کرده و بیشتر وقت ها این برنامه فقط روی کاغذ می ماند و اجرا نمی شود  در واقع به شیوه ای ماهرانه داره خودش رو گول میزنه، برای رها شدن از بی حوصلگی و درس خواندن در تابستان بهتر است برنامه یکنواختی نداشته باشید یعنی یک برنامه رو برای مدت زیاد به صورت تکراری انجام ندهیم بعد از چند هفته بهتر است برنامه را از یکنواختی در بیاوریم و تغییرات حتی اندک در آن ایجاد کنیم.

قدم دوم : در تابستان کم ولی پیوسته درس بخوانیم

برای تابستان بهتر است بلند پروازانه برنامه ریزی نکنیم و یک برنامه ایده آل برای هود داشته باشیم ، یکی برنامه اش رو طوری تنظیم میکنه که از صبح تا شب ۸ ساعت میخواد درس بخونه و یکی دیگه فقط ۲ ساعت از صبح تا شب به درس خواندن را در تابستان اختصاص میده.

در حالی که دانش آموزی که روزی ۸ ساعت را برای درس خواندن گذاشته آن هم در تابستان در روزهای عادی خود ( غیر تابستان) ۸ ساعت درس نمی خواند پس ای برنامه ریزی سنگینه در حالی که دانش آموزی دیگر روزی ۲ ساعت رو برنامه ریزی کرده موفق تر است و خیلی راحت میتونه اجراش کنه همیشه یادمون باشه که :

– اگر ۳۰ روز روزی فقط ۲ ساعت درس بخوانیم بهتر از این است که ۷ روز، روزی ۸ ساعت درس بخوانیم . ساعات درس خواندن را کم کم در مدت بازه زمانی خاصی افزایش دهیم.

قدم سوم : برنامه ورزشی و تفریحی برای خود داشته باشید

از دیگر کارهایی که بی حوصلگی تابستانی را کمتر می کند و درس خواندن را امکان پذیر تر داشتن برنامه تفریحی است، بعضی از دانش آموزان ترجیح می دهند همراه با خانواده به مسافرت بروند این مسافرت میتونه حال و هوای آدم رو عوض کنه و با انرژی بیشتری به کارهای روزمره علی الخصوص درس خواندن پرداخت . همچنین یکی هست که با رفتن به باشگاه و دیگری با استخر رفتن حالش خوب میشه اما مهم اینه که با توجه به شرایط و امکاناتی که در اختیار داریم بتونیم برنامه ای خوب را برای تفریح بگذاریم و خوش بگذره .

– از امور سخت شروع کنیم

وقتی ما از سخت ترین بخش کار شروع می کنیم در واقع هنگام برنامه ریزی سخت ترین کار رو برای روزای اول برنامه  می نویسیم تا انجام بدیم زمانی که این کار سخت انجام شد  حس خوبی بهمون دست میده و انرژِ مثبت بهمون میده با این روحیه برای انجام دادن بقیه برنامه پیش می ریم، در حالی که اگر کار آسون رو اول انجام بدیم انرژِ خاصی برای انجام کار بدست نمی آریم بلکه شاید تحلیل انرژِی هم اتفاق بیفته، پس در برنامه ریزی روزانه باید دقت کرد که کار سخت را همیشه ابتدای برنامه روزانه قرار داد. تا احتمال انجام دادن ادامه برنامه مون راحت تر بشه و موثر تر در تابستان درس بخوانیم و در نهایت از وقت درست استفاده کرده باشیم.

رعایت نکاتی که در این مقاله بیان کردیم و بررسی شد باعث میشه که اگه هدفمون به درس خواندن به تابستان مربوطه بتونیم خودمون برنامه صحیحی رو پیاده کنیم که بیشترین استفاده رو از اون ببریم.

و در ضمن شما دانش آموزان برای تهیه آن می توانید با شماره ۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸ تماس بگیرید و از مشاوره  مشاوران مؤسسه حرف آخر استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست