با سلام خدمت دوستان و داوطلبین گرامی در ادامه معرفی رشته های دانشگاهی، مشاورین موسسه حرف آخر در نظر دارند رشته بهداشت عمومی را خدمت شما داوطلبین عزیز ارائه و توضیح دهند.

رساله اصلی بهداشت عمومی حفظ و ارتقاء کیفیت بهداشت در درون جامعه می باشد در واقع کسانی که در این رشته می خواهند به تحصیل و کار بپردازند ابتدا باید خود از نظر بهداشت روان و جسم در سلامت کامل می باشند چرا که رشته بسیار حساس است و این حقیقت بارز را در خود به طور روشن حس کرده باشند و سپس وظیفه دارند که سلامت جامعه را تضمین کنند و از وارد آمدن هر گونه آسیبی به سلامت جامعه خودداری کنند.

معرفی رشته بهداشت عمومی

دانشجویان رشته بهداشت عمومی در طول دوران تحصیل تمامی مهارت های لازم به صورت تخصصی را آموزش می بینند تا بتوانند از وجود این تخصص برای سالم نگه داشتن سلامت عمومی در جامعه بهره بگیرند. دانشجویان این رشته بیشتر از هر چیز برای افزایش کیفیت سلامت افراد در جامعه تعلیم می بینند بنابراین هدف از بوجود آمدن این رشته ارتقاء و توسعه دادن بهداشت فردی و عمومی در جامعه می باشد .

تاریخچه رشته بهداشت عمومی در ایران

رشته بهداشت عمومی برای اولین بار ۲۲ سال قبل تأسیس شد و در دانشگاههای ایران با عنوان بهداشت عمومی تعریف شد و تحت نظر دانشکده بهداشت فعالیت خود را آغاز کرده است . در دانشگاه بر اساس سر فصل و دروس ارائه شده در مقطع کارشناسی پیوسته و نا پیوسته آموزش های لازم نظری و عملی داده می شود، افرادی که در رشته بهداشت عمومی فعالیت می کنند و در کانون جامعه به دنبال عوامل خطر آفرین و عواملی که مخل سطح کیفیت بهداشت خانواده و یا فرد می باشد را شناخته و قادر به ارزیابی مشکل باشند.

درس های رشته بهداشت عمومی و گرایش های آن

دانشجویان این رشته پس از پایان مقطع کارشناسی می توانند در مقطع کارشناسی ارشد این رشته مشغول به تحصیل شوند ، این رشته گرایش های متفاوتی دارد که در زیر به معرفی چند عنوان آن می پردازیم:
– ارزیابی فناوری سلامت

– انفورماتیک پزشکی

– اکولوژی انسانی

– آمار زیستی

– بهداشت و ایمنی مواد غذایی

– تاریخ علوم پزشکی

– رفاه اجتماعی

– زیست فناوری پزشکی و سم شناسی

– سلامت سالمندی

– علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه

– مدیریت خدمات بهداشتی درمانی و مهندسی بهداشت محیط اشاره کرد  .

دروس اختصاصی رشته بهداشت عمومی  

درس های اختصاصی این رشته عبارتند از: آشنایی با سموم آفت کش و کاربرد آنها – بهداشت حرفه ای – بهداشت روانی و اعتیاد- بهداشت سالمندان – تکنولوژی آموزشی – نظام های سلامتی در ایران و جهان – بهداشت دانش آموزان و مدارس- بهداشت دهان و دندان – اقتصاد بهداشت – بیماریهای شایع کودکان و شیوه های پیشگیری از آنها- بهداشت محیط ۱ با موضوع آب – بهداشت محیط ۲ با موضوع فاضلاب و زباله – بهداشت محیط ۳ با موضوع مواد غذایی – بهداشت مادران و کودکان – روش تحقیق در علوم بهداشتی- اصول برنامه ریزی آموزشی – زبان تخصصی بهداشت مواد غذایی و کمک های اولیه را نام برد.

فرصت های شغلی این رشته

فارغ التحصیلان رشته بهداشت عمومی از میان حوزه های مختلف که می توانند مشغول به کار شوند مهم ترین آنها عبارتند از حوزه های آموزشی- پژوهشی- مراقبتی و اجرایی را نام برد.

در حوزه آموزش دانش آموختگان این رشته می توانند به مشاوره های قبل از ازدواج به زوج های جوان، آموزش به مادران جوان و بی تجربه در نگهداری و پرورش کودکان یاری رسانی کنند.

رشته بهداشت عمومی

در حوزه پژوهش می توانند به جمع آوری و دسته بندی اطلاعات مربوط به سلامت – تدوین طرح های پژوهشی در زمینه اچ اس و موارد مشابهی مانند این ها را بر عهده بگیرند.

در حوزه مراقبت تمرکز اصلی بر روی اموری چون مراقبت های پیش و پس از زایمان مادران و مراقبت از سلامتی کودکان قرار دارد.

در حوزه اجرایی فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بخش های دولتی – مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی و در پایگاه های سلامت شهری به فعالیت بپردازند.

با این توصیفات تا حد امکان تو ضیحات لازم در مورد بهداشت عمومی داده شده تا امکان شناخت بیشتر این رشته برای داوطلبین مشتاق فراهم شود تا درک بهتری از این رشته داشته باشند .

برای دریافت مشاوره های کنکوری و پکیج های حرف آخر با مشاورین ارشد ما در تماس باشید .

شماره تماس:۰۹۱۹۰۹۷۳۱۶۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست